sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Tiskirätti- ja huivitehtaalta, päivää!

Vuodenvaihteen molemmin puolin on valmistunut erinäisiä KYHäilytöitä. Tiskirättejä on päässyt puikoilta neljä kappaletta ja baktuksia kolme.Omatekoiset tiskirätit on käytössä erinomaisiksi todetut ja kivahan näitä on ollut värkätäkin. Kukanmallisissa räteissä vihreässä lankana Mayflower-puuvillalanka, pinkissä Novita Tennessee. Ruskea rätti on sileätä neuletta ja sekin Mayflower-langasta. Beige sydänkuvioinen rätti on Novitan Bambua ja ohje rättiin löytyy Novitasta numerosta kesä 2010. Kaikki rätit on neulottu 3,5 puikoilla.

Baktuksiakin syntyi talven kylmyyttä karkottamaan. Kirjava baktus on omaan käyttöön ja lankana siinä Lorna's Shepherd Sport Maple Grove. Lankaa kului kaksi vyyhtiä eli noin 140 g. Puikkoina numero 3:n puikot. Aivan ihanaa tämä lanka. Pehmoista kuin unelma ja sujuvaa neulottavaa. Väri on myös kovasti mieleinen minulle.

Sininen ja vihreä baktus ovat Novita luxus cloud -lankaa ja ne lämmittävät perheen poikien kauloja lopputalven. Lankaa meni kumpaankin noin 100 g ja puikot olivat nro 4.

Baktus on kiva malli, mutta vähän kävi jo tylsäksi neulominen... ;-) Nyt onkin ihanaa kun puikoilla on taas revontuli. Se on tämän neulojan mieleinen malli ja riittävän helppo vaikka näin snookerkisojen aikaiseksi käsityöksi.

3 kommenttia:

  1. Hienoja! Mutta kerrotko tyhmälle, että mikä ihme on baktus??!!

    VastaaPoista
  2. Niin tässä baktus-huivin ohje: http://www.flickr.com/photos/norwayneedles/2963651011/in/set-72057594095697804/

    VastaaPoista