sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Sinisiä juttuja ja vaakailua

Nyt kun on blogi saatu "eloon", niin täytyy blogata näitä taannoin valmistuneita tuoreempien rinnalla. Elokuussa oli näemmä sininen kausi, kun silloin valmistuivat sinisenkirjava pipo Vaakan keräykseen sekä tiskirättejä sinisissä sävyissä. Nämäkin työt olivat kesäyönhullutus-töitä...Tässä pipossa ohjeena käytetty Naisen kirjoneulepipon ohjetta Novita Talvi 2005 -lehdestä. Lanka on Nalle colori sinikirjavaa, neulottu nro 4 pyöröpuikoilla ja silmukoita oli 96 mallikerrassa (naisen pipon ohjeessa 130 silmukkaa). Koko on sopiva noin 4-vuotiaalle. Pipon päättelin minulle uudella tekniikalla, kolmen puikon päättelyllä. Kiitos Satulle neuvoista, tätä tekniikkaa tulee varmasti käytettyä toistekin! (KYH 8/2010)Elokuussa puikoilta pääsivät pois myös kaksi tiskirättiä. Neliönmallinen rätti on neulottu 4 puikoilla helmineuleena ja ainaoikeinneuleena Lanaknitsin Allhemp6 -hamppulangasta. Tämä oli ensikosketukseni ko. lankaan ja hamppulankoihin yleensä. Ensin lanka tuntui ihan älyttömän kankealta neuloa, mutta tuntumaan tottui nopeasti ja haluaisinpa kokeilla tätä lankaa joskus myös ihan vaatteen neulomiseen. (KYH 10/2010)

Kukanmallinen rätti on tällä Tintin ohjeella tehty. Lankana lankalaatikon pohjalta löytynyt Novitan Alabama, joka ilokseni näytti kestävän 60 asteen konepesun. Puikot 3½. (KYH 26/2010)Syyslomaviikon käsityönä minulla on ollut Nalle marjaretkestä pipo samalla mallilla kuin tämän postauksen sininen pipo. Tupsuissa on käytetty myös valkoista Nallea lakka-sävyisen marjaretken kaverina. Puikkoina käytin tällä kertaa kolmosia ja silmukoita pipossa 102. Koko edelleen noin 4-vuotiaalle sopiva. Pipon pariksi valmistui kauluri Unikko-kaulurin ohjeella. Puikkoina 3,5 numeron pyöröt. Koko myös noin 4 vuotta. Nämä oranssit asusteet lähtevät Vaakan joulukeräykseen kera suklaalevyn. Lankaa kului 100 g.

Olipa kivaa neuloa tätä lankaa. Värit ovat ihanat. Harmi, ettei tätä väriä enää valmisteta. Tänä syksynä ko. sävy vasta oikeasti kolahti minuun. Yksi kerä minulla on tätä onneksi vielä jemmassa.

1 kommentti:

  1. Ihania Vaaka-neueita! Näistä tulee taatusti mieluinen joululahja.

    VastaaPoista