keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Puro pääsi puikoilta

Minun kompastuskiveni neulomisessa on neuleiden viimeistely, yhdistäminen ja pingotus. Viime viikon lopulla pinnistin pari viikkoa odottaneet toppikappaleet valmiiksi vaatteeksi. Malli on Novitan syksy 09 -lehdestä ja lankana Puron ruska. Puikkoina Knit Picksin pyöröt nro 6. Topin koko on M ja lankaa kului vajaa 4 kerää. Ohjeessa oli 5 kerän menekki, mutta minulle käy aika usein näin, että lankaa jää jäljelle. Osasyynä on varmaan sekin, että mallitilkun tekeminen usein "unohtuu"....


Lankaan sattui yksi möykky aika näkyvälle paikalle etukappaleelle. Suurimman osan sain siitä jätettyä nurjalle puolelle, mutta vähän jäi näkyviin tuo möykkeröinen. Muuten ei mulla ole Purosta pahaa sanaa sanottavana. Se on ihana lanka neuloa.

Nyt olen keskittynyt vauvan neulejakkuun Nalle Four Seasons -langasta, joka pitäisi saada jo valmiiksi ja matkaan, ennen kuin käyttäjä kasvaa liikaa... Lähellä valmistumista on myös toinen Puro-tekele. Postiin odottelen ensimmäisiä Noro-lankojani ja sormia jo kutkuttaa päästä neulomaan niistä hametta.

tiistai 5. tammikuuta 2010

Revontuli ja kynsikkäät

Viime syksynä valmistui tämä revontuli; ensimmäiseni. Muutama virhe näyttää olevan alussa, mutta eivät nuo omassa käytössä häiritse. Josko seuraavan revontulen osaisi väkertää alusta saakka ihan oikein...



Revontulta on äärettömän mukava neuloa ja syksyllä kävin myös hamstraamassa lisää Viron villoja Tallinnasta. Revontuli saa varmasti seuraa ja kyllä näistä jotain muutakin tullee.



Revontuli sai seurakseen kynsikkäät Ullan ohjetta Nukkumaijan ranteenlämmittimet varioiden. Näissä käytin 3,5 numeron sukkapuikkoja.



Neuloin nämä suoraan tuon revontulen jatkoksi ja näistä nyt tuli sitten loppujen lopuksi ihan eri väriset keskenään... Ehkäpä tikutan vielä pari lisää myöhemmin, niin saapi kumpainenkin kynsikäs uuden parin. Työpaikalla on kylmä, ja siellä näitä käytän. Tuon revontulihuivin kaverina käytettäessä ei erivärisyys haittaa.

maanantai 4. tammikuuta 2010

Blogi auki

Vielä jokin aika sitten mietin, että blogi olisi kiva, mutta en mä kerkee / saa aikaiseksi / jaksa päivittää. Houkutus kasvoi kuitenkin liian suureksi ja päätin kokeilla. Uuden vuosikymmenen alun myötä on mukava kokeilla jotakin uutta. Ans kattoo nyt siis, että mitä tästä tulee.

Pääasiassa neulon, mutta virkkaustakin on tullut tehtyä. Kaapit on täynnä lankanyssyköitä ja keskeneräisiä töitä. Käsityöhistoriaa on takana nuoruusajoista saakka, välillä valmista on syntynyt enempi ja sitten taas on ollut vuosia, etten ole tehnyt mitään. Tällä hetkellä neuloosi on taas aika pahana.

Lähipäivinä luvassa päivityksiä viimeksi valmistuneista töistä.